Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowy przysmak z naleśnikami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
na ciasto zmiksuj, po czym usmaż na suchej patelni grube naleśniki. Owoce (ja wybrałam kiwi i brzoskwinie) pokrój na małe cząstki.
Serek mascarpone połącz z gęstym jogurtem naturalnym, dżemem oraz cukrem i wymieszaj z owocami.
Rozsmaruj gotową masę na naleśnikach i zwiń je jak gołąbki.
Ułóż danie na talerzach, a następnie udekoruj je resztą owoców i np. listkami mięty. Podawaj na obiad lub jako deser do kawy.Źródło: Super TV