Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowy deser z grilla"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 102
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 365
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 102
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 105
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 56
Polecam.
Odsłon: 69
Składniki
Na patelni stop cukier, wlej sok pomarańczowy i dodaj laskę cynamonu. Duś razem na małym ogniu ok. 20 min. Wyjmij cynamon i wlej rum.
Owoce dokładnie umyj i osusz. Z jabłek usuń gniazda nasienne, a miąższ pokrój w szesnastki. Z pomarańczy powykrawaj fileciki. Karambolę pokrój w plasterki, tak, żeby uzyskać kształt gwiazdki. l Przygotowane owoce ułóż na tacce do grillowania i posmaruj karmelowo-pomarańczowym sosem.
Piecz na środkowym ruszcie grilla ok. 5 min z każdej strony. Deser podawaj na ciepło skropiony pozostałym sosem i udekorowany miętą i orzeszkami.
Czas przygotowania: 40 minut 190 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień