Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 155
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 312
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 17
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 114
Składniki
Ćwiartki kurczaka natnij przy stawie i wyjmij kość. Przetnij mięso na udku, tworząc kieszeń. Wnętrze natrzyj solą, pieprzem i startą skórką z cytryny.
Rodzynki namocz w ciepłej wodzie, by napęczniały. Po 30 minutach zmiksuj je w blenderze na gładką masę. Orzechy drobno posiekaj. Morele pokrój w małą kosteczkę. Połącz wszystkie i wymieszaj.
Powstałą masą napełnij kieszonki kurczaka.
Do jogurtu wsyp kurkumę i mielony rzymski kminek. Wymieszaj. Posmaruj sosem wierzch udek.
Na dno brytfanny wlej odrobinę oleju i połóż na nim nafaszerowane udka. Piecz kurczaka 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Ziemniaki obierz, umyj, posyp solą oraz rozmarynem i włóż na górną półkę piekarnika na 30 minut.
Sos sojowy wlej do rondelka, dodaj łyżkę miodu i mieszając, delikatnie podgrzej. Gotowe danie polej przygotowanym sosem.Źródło: Telemax