Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ouiche z warzywami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 221
Składniki
Mąkę, szczyptę soli, pokrojone masło, żółtka i jajko włóż do misy. Zagnieć ciasto, owiń je folią i włóż do lodówki na 30 minut.Pomidory i cukinię pokrój w cienkie plasterki. Wymieszaj parmezan, kwaśną śmietanę i jajko. Osól i wymieszaj.
Czosnek i bazylię (część bazylii odłóż do dekoracji) posiekaj i wymieszaj z czterema łyżkami oliwy. Ciasto rozwałkuj na placek o grubości 5 mm i przenieś do formy. Ponakłuwaj widelcem dno i piecz 20 min w 200oC.
Gdy ciasto ostygnie, wlej krem śmietanowy i doprawioną oliwę. Plastry pomidorów i cukinii poukładaj na zmianę w formie. Pokrop odrobiną oliwy, posól i popieprz. Piecz 35 min w 180°C. Udekoruj bazylią i podawaj.
Czas przygotowania: 75 minutŹródło: TV14