Ostry ryż curry z indykiem

Ostry ryż curry z indykiem
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Wspaniały, wyraźny smak dzięki curry i chili

Składniki

  • mięso z indyka lub kurczaka
  • curry
  • chili
  • cebula
  • czosnek
  • marchew
  • Natka pietruszki
  • ryż
  • oliwa
  • kostka rosołowa

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażyłam mięso indyka. Do tego dodałam posiekaną cebulę i 3 posiekane ząbki czosnku. Smażyłam chwilę. Pamiętajcie, aby czosnek się nie przyrumienił! Po 3-4 minutach wlałam 0,5 l gorącej wody, wsypałam ok 200 g ryżu, dodałam curry, chili, kostkę rosołową i (z racji dodania kostki) bardzo delikatnie osoliłam. Przykryłam i zabrałam się za marchew i natkę pietruszki. Marchew w miarę drobno pokroiłam, natkę posiekałam. Oba składniki dodałam do ryżu. Dusiłam pod przykryciem, aż ryż był miękki.

Komentarze do przepisu (10)

biancorossa 15 lipca 2011
Uwielbiam takie smaczki,im ostrzej tym lepiej:)
nowalijka 15 lipca 2011
uuu mniam pychotka, do ulubionych
Hanan 15 lipca 2011
pycha wyglada !!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso z indyka lub kurczaka
  • curry
  • chili
  • cebula
  • czosnek
  • marchew
  • Natka pietruszki
  • ryż
  • oliwa
  • kostka rosołowa
Składniki