Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostry gulasz po węgiersku"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10679
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10679
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 263
Składniki
Filet umyj, osusz, pokrój w kostkę. Mięso posyp solą, pieprzem i mąką. Papryki oczyść, pokrój na kawałki. Chili rozetnij, usuń pestki, pokrój w plasterki. Cebule i czosnek obierz, posiekaj.
W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebule i czosnek. Dodaj mię so. Smaż 5 minut. Potem dołóż czerwone papryki i chili. Wlej bulion. Duś przez 10 min. Następnie dodaj pomidory z puszki. Ponownie zagotuj, zmniejsz płomień i duś jeszcze 20 min. Przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką.Źródło: Naj