Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ostre tortille z pieca"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Wrzuć na rozgrzany olej. Smaż 2 minuty, dodaj mięso, podlej 2 łyżkami wody lub bulionu, dopraw ostrą papryką, oregano, kminkiem i solą. Przykryj, duś, aż mięso będzie miękkie (ew. dolej odrobinę wody). Ogórek posiekaj.
Łyżkę oliwy zmiksuj z łyżką wody, posmaruj tortille. Mięso wymieszaj z kukurydzą, fasolką, papryką, pomidorami i ogórkiem.
Na tortille nałóż po porcji mięsa z warzywami, zroluj. Ułóż w foremce wyłożonej pergaminem. Posyp startym serem i piecz około 10 minut w 170oC.
Domowe tortille
Zmiksuj 1,5 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. mąki kukurydzianej, 3 łyżki smalcu i 1 szkl. wrzątku. Podziel na porcje, rozwałkuj, usmaż na suchej patelni.Źródło: Naj