Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ostre leczo z kurczakiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 163
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 185
Składniki
Mięso umyj, pokrój w kostkę, posyp przyprawą do kurczaka, zalej olejem i odstaw na godzinę. Po tym czasie usmaż.
Pociętą w plastry cukinię oraz kawałki papryki wrzuć do garnka, zalej niewielką ilością wody i duś na małym ogniu.
Dodaj zeszkloną na oleju posiekaną cebulę wraz z czosnkiem i czuszką oraz plasterki pieczarek.
Zalej całość sosem pomidorowym i przypraw świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
<strong>Przepis nadesłała: Antonina Zarakowska</strong>Źródło: Kurier TV