Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ostra potrawka meksykańska z tuńczykiem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Ziemniaki obrać, fasolkę oczyścić z włókien, opłukać, pokroić w niewielkie kawałki, dorzucić na patelnię, podsmażyć, podlać szklanką wrzątku, przykryć i dusić do miękkości warzyw.
Papryczkę chili posiekać. Pomidory pokroić na cząstki. Dodać na patelnię, dusić dalej. Fasolę i tuńczyka osączyć, oliwki poprzekrawać na połówki, dodać na patelnię i dusić jeszcze 10 min. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kuminem.
Danie podawaj bardzo gorące z podgrzaną tortillą (można je dostać w większości sklepów spożywczych).
ok. 40 minut.Źródło: Twoje Imperium