Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ossobuco, czyli włoski gulasz"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Rozpuść masło, podsmaż posiekane warzywa i czosnek (3 minuty). Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Oprósz mięso mąką. Rozgrzej olej i zrumień mięso z obu stron (10 minut). Przełóż je do warzyw.
Wymieszaj w rondlu wino, bulion i pomidory z puszki, gotuj je razem 3 minuty. Polej sosem mięso i warzywa. Przypraw do smaku, dodaj skórkę cytrynową, liście laurowe i tymianek.
Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika na 60 minut (lub dłużej, bo mięso musi być miękkie). W połowie czasu zamieszaj mięso. Gotowe posyp natką.Źródło: Olivia