Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający chłodnik ze szczawiem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 277
Składniki
Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, ostudź, obierz i pokrój w plasterki. Obrany czosnek rozetrzyj ze szczyptą soli. Obierz, opłucz i pokrój w drobną kosteczkę ogórek. Rzodkiewki umyj, odetnij korzonki, posiekaj.
Szczaw przebierz, odetnij ogonki. Listki pokrój w paseczki. Opłucz starannie natkę, szczypiorek i koperek. Natkę i koperek pozbaw gałązek. Zioła posiekaj.
Do naczynia wlej maślankę. Dodaj roztarty czosnek, szczaw, zioła, pokrojony ogórek oraz rzodkiewkę. Wszystkie starannie wymieszaj. Zupę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw na minimum godzinę do lodówki. Podawaj z jajkami.
czas ok. 30 min; porcja – 210 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety