Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orzeszki z ciecierzycy"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 25
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 115
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 25
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 115
Składniki
Ciecierzycę zalej wodą, mocz przez noc. Odcedź, zalej świeżą wodą, gotuj do miękkości ok. 50 minut. Odcedź. Wrzuć do miski, oprósz solą, papryką, chili i kuminem (niekoniecznie).
Ciecierzycę wysyp na blaszkę wyłożoną folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, zapiekaj ok. 15 min.Źródło: Chwila dla Ciebie