Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowe filety drobiowe z sosem z granatu"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 917
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 60
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 71
Składniki
Mięso myję i osuszam. Dzielę na 2 płaty. Każdy delikatnie rozbijam i oprószam przyprawami. Na jeden talerz wbijam jajko, i roztrzepuję je. Na drugim mieszam orzechy, słonecznik i mąkę. Przyprawione filety maczam kolejno w jajku, a następnie w mieszaninie mąki i orzechów. Piersi smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.
Wino przelewam do garnka. Dodaję posiekaną cebulę, cukier oraz miód. Sos podgrzewam do zredukowania płynu o połowę. Wyjmuję ziarna z granatu. Z połowy wyciskam sok (użyłam do tego drewnianej pałki), dodaję do sosu.
W 30 ml wody rozrabiam mąkę. Wlewam do sosu. Całość zagotowuję, dodaję resztę ziaren granatu i doprawiam do smaku. Sosem polewam kotlety przed podaniem.
ok. 40 min
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowy</strong>Źródło: Tina