Orientalny ostry indyk

Przepis dnia 2011-04-11
Orientalny ostry indyk
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: taura
Bardzo ciekawy, ostry smak

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelnię wlałam ok. 6 łyżek ciemnego sosu sojowego. Kiedy się mocno rozgrzał, wrzuciłam 300 g indyka pokrojonego w kostkę. Po 2-3 minutach dodałam pół czerwonej papryki pokrojonej w paseczki. Poddusiłam chwilę i dodałam małą cebulę pokrojoną w piórka i chili. Dolałam 3/4 szklanki wody i dusiłam ok. 15 minut. Po tym czasie dodałam 2 łyżki sezamu i pół puszki czerwonej fasoli. Zagęściłam mąką, aby powstał niezbyt gęsty sos.

  2. Podałam z ryżem i kapustą pekińską [nie widać jej na zdjęciu spod sosu:) ]

Komentarze do przepisu (1)

irma 04 kwietnia 2011
Chętnie wprosiłabym się na ten obiadek. Daje do ulubionych.5
Składniki
Składniki