Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muszę przyznać, że bardzo lubię kolorowe dania. Jeśli na talerzu mam zielone, pomarańczowe, czerwone to aż chce się jeść. Ja jestem akurat z tych co jedzą głównie oczami. Dla mnie danie ma zarówno smakować jak i pięknie wyglądać. A jeszcze jak można go przyrządzić w pół godziny to już w ogóle jest super! :) Dziś przedstawiam więc szybkie, smaczne i kolorowe placuszki marchewkowe z orientalną nutą.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 122
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Obraną marchewkę i ziemniaki ucieram na tarce o małych oczkach. Tofu ucieram na dużych. Cebulę drobno siekam. Wszystko przekładam do miski, dodaję jajko, mąki, otręby, sodę i wszystkie przyprawy. Mieszam dokładnie. Jeśli masa jest za rzadka można dodać więcej otrąb.
Smażę na niewielkiej ilości małą placuszki po kilka minut z każdej strony. Z podanych proporcji wyszło mi 8 placuszków. Można podawać z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego.