Orientalne kotleciki ryżowe

Orientalne kotleciki ryżowe
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
tanie
Dziś przepis na kotleciki ryżowe w wersji orientalnej, na bazie ryżu jaśminowego, soczewicy czerwonej i kaszy gryczanej. Najlepiej smakują z mizerią, smacznego! Więcej informacji na blogu www.smacznebodomowe.pl/

Składniki

  • 300 gramów Bio Mix obiadowy CHINA (ryż jaśminowy, soczewica czerwona, kasza gryczana)
  • 150 gramów tartego sera żółtego
  • 1 jajko
  • 125 gramów sera mozzarelli
  • 1 pomidor obrany ze skórki
  • 1 cebula
  • Do panierki: jedno jajko, mąka, bułka tarta

Przygotowanie

  1. • Pomidora i cebulę kroimy w kostkę, solimy do smaku, smażymy na patelni do miękkości
    • Mozzarelle kroimy w kostkę
    • Bio MIX obiadowy gotujemy do miękkości
    • Z mieszanki formujemy placki, które faszerujemy mozzarellą oraz podsmażonymi pomidorami z cebulką
    • Formujemy kotleciki, które następnie panierujemy w mące, rozmąconym jajku oraz bułce tartej
    • Kotleciki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju przez kilka minut z każdej strony


    W przepisie skorzystaliśmy z produktów firmy pols kie młyny

Komentarze do przepisu (1)

konhambos 27 maja
niezwykle apetyczne
Składniki
  • 300 gramów Bio Mix obiadowy CHINA (ryż jaśminowy, soczewica czerwona, kasza gryczana)
  • 150 gramów tartego sera żółtego
  • 1 jajko
  • 125 gramów sera mozzarelli
  • 1 pomidor obrany ze skórki
  • 1 cebula
  • Do panierki: jedno jajko, mąka, bułka tarta
Składniki