Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet ze szpinakiem i łososiem"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24719
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 104
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 512
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 46
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24719
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz i zblanszuj we wrzątku. Ostudź, odciśnij, po czym drobno posiekaj. Śmietanę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i gałką muszkatołową. Dodaj sos do szpinaku. Całość zagotuj.
Jajka wbij do miski i roztrzep z niewielką ilością zimnej wody oraz solą. Usmaż francuskie omlety na rozgrzanym maśle. Wyłóż na nie po porcji szpinaku oraz plastrze wędzonego łososia. Złóż je na pół i udekoruj zieleniną. Podawaj z lampką białego wina.Źródło: Kurier TV