Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet ze śledziem"
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1282
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 186
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1282
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27510
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 186
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 209
Składniki
4 porcje • moczenie: przynajmniej 4 godziny • : 10 min • pieczenie: 30 min • 240 kcal/porcja • 2,50 zł/porcja
Śledzie opłucz i namocz w wodzie na kilka godzin. Po wyjęciu z wody dokładnie osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w drobną kostkę.
Jajka roztrzep, wymieszaj z mlekiem. Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Formę do zapiekania posmaruj olejem i wyłóż papierem (dzięki tłuszczowi papier lepiej będzie się trzymał formy). Wylej masę jajeczną do formy i rozmieść w niej rybę.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz 30 minut (aż jajka się zetną i przyrumienią). Przed podaniem posyp ziołami.Źródło: Olivia