Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste danie na obiad, jak i na ciepłą kolację...
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Cebulę obierać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Pieczarki oczyścić,drobno pokroić,dodać do cebuli i smażyć do całkowitego odparowania płynu. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać śmietanę i drobno posiekaną natkę pietruszki. Przesmażyć krótko,do połączenia się składników.
Żółty ser zetrzeć na grubej tarce
Do miski wsypać mąkę,dodać proszek,szczyptę soli i wodę,dokładnie wymieszać widelcem na jednolita masę.Wbić jajka, roztrzepać lub zmiksować. Na dużej patelni rozgrzać odrobinę oleju,wlać 1/2 masy jajecznej. Smażyć krótko, tylko do ścięcia,tak aby można było odwrócić omlet na drugą stronę. Po odwróceniu, na podpieczonej stronie omleta,szybko nałożyć 1/2 pieczarek,posypać połową startego ser i złożyć na pół. Smażyć do zrumienienia jedną połowę omleta, odwrócić i podsmażyć drugą stronę. Z pozostałych składników przygotować drugi omlet. Omlety przekroić na pół i od razu podawać. Smacznego :)