Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet z parówkami i szczypiorkiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 236
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Składniki
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojone w plasterki parówki. Dodaj posiekaną drobno cebulę dymkę i smaż, aż wszystko się zarumieni. Gdy wystygnie, dodaj posiekany szczypiorek.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij, dodaj łyżkę mleka. Dodaj szczyptę soli, pieprzu i ostrej papryki. Na dużej patelni rozgrzej masło klarowane, przelej masę jajeczną i smaż, aż spód będzie rumiany, a wierzch lekko płynny.
Połóż na jednej połowie parówki z cebulą, złóż omlet i podsmażaj jeszcze pół minuty. Podawaj z sałatką z zielonej sałaty i kiełków.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień