Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z grzybami, brokułami i chilli"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2899
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3284
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2899
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3284
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 38
Składniki
Rozgrzej patelnię. Wymieszaj widelcem jajka, 1/4 masy wylej na rozgrzaną patelnię.
Smaż około 2 minut, aż omlet prawie stężeje. Zsuń na talerz i usmaż w ten sposób 3 kolejne omlety.
Wlej olej na drugą patelnię lub wok, rozgrzej. Wrzuć pokrojoną w paski paprykę, różyczki brokułu, posiekaną dymkę.
Smaż 2 minuty. Dodaj rozgnieciony czosnek, grzyby (możesz je pokroić na ćwiartki), chilli (pamiętaj o usunięciu pestek!) i cukier. Smaż około minuty, żeby warzywa nie straciły chrupkości.
Dodaj sos ostrygowy i bulion, podgrzewaj całość jeszcze około minuty. Podziel warzywa na cztery części i na każdy omlet zsuń porcję. Na talerzu posyp uprażonymi orzechami nerkowca.
Czas przygotowania 25 minut, 4 porcje, 233 kcal/porcja, koszt 4 zł/porcja.Źródło: Olivia