Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z cukinią i boczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Cukinie i paprykę umyj. Paprykę i boczek pokrój w kostkę, a cukinię w plastry. Parmezan zetrzyj. Połącz mleko z jajkami i przyprawami. Boczek i paprykę podsmaż na niewielkiej ilości tłuszczu.
Na patelni podsmaż cukinię, zalej masą jajeczną, smaż 5 minut. Możesz omlet odwrócić. Wyłóż na talerz, posyp przysmażonym boczkiem i papryką oraz grubo zmielonym pieprzem. Podawaj gorący. Możesz go przechowywać w ciepłym piekarniku.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień