Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet z boczkiem i warzywami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Marchewkę obierz, umyj, ugotuj do miękkości w lekko posolonej wodzie. Następnie odcedź i pokrój w kosteczkę. Pieczarki oczyść, potnij w kostkę, boczek pokrój w paseczki. Groszek osącz z zalewy. Dymkę oczyść, cebulkę i szczypiorek drobno posiekaj. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem z mąką oraz odrobiną soli.
Na dużej patelni rozgrzej olej z masłem. Wrzuć pieczarki i boczek. Dodaj groszek, dymkę i marchewkę. Całość zalej masą jajeczną. Smaż omlet ok. 6 minut.
Lekko unoś brzegi omletu łopatką, aby masa spływała pod spód. Kiedy wierzch się dobrze zetnie, przewróć omlet i smaż go jeszcze ok. 2 minut. Udekoruj pomidorkami, cebulą i natką.Źródło: Naj