Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Omlet z boczkiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojony w kostkę boczek. Podsmażaj, aż wytopi się tłuszcz. Dodaj posiekaną drobno cebulę i pokrojone pieczarki. Całość smaż, aż wszystko się zrumieni. Odstaw do wystygnięcia.
Do miseczki wbij jajka, dodaj mleko, sól i pieprz i rozbij trzepaczką. Dodaj wystudzony boczek z cebulą i pieczarkami i wymieszaj całość. Na patelni rozgrzej masło klarowane i smaż omlet z obu stron. Zroluj. Podawaj z sałatką z zielonych ogórków.
CZAS: około 30 minutŹródło: Dobry Tydzień