Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Oliwkowe kuleczki"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Składniki
Oliwki osączam z zalewy, zostawiam na parę minut, żeby na sicie lekko obeschły. Żółtka rozbijam widelcem, dodaję szczyptę curry i vegetę.
Ciasto francuskie kroję na niewielkie kwadraciki. Na każdy kawałek kładę oliwkę, ciasto zawijam, tworząc kuleczkę. Każdą kuleczkę maczam w żółtku i wykładam na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Piekę około 15 minut, do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do 150oC.
Czas przygotowania 15 minut Cena sztuki około 0,30 zł
<strong>Przepis przysłała Lidia Zakrzewska, Kcynia.</strong>Źródło: Rewia