Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Okoń morski z pomidorami i kolendrą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 42
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 47
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 42
Składniki
Z cytryny wyciśnij sok. Czosnek, dymkę i kolendrę drobno pokrój. Wymieszaj z mieloną papryką, kminkiem, sokiem z cytryny, oliwą i solą. Powstałą w ten sposób marynatę i odstaw na 2 godziny, aby się przegryzły.
Rybę dokładnie oczyść z łusek. Następnie opłucz pod zimną wodą i osusz na papierowym ręczniku. Ostrym nożem głęboko natnij boki ryby i posmaruj marynatą. Przykryj folią aluminiową i odłóż na noc do lodówki, aby przeszła aromatem zalewy.
Pomidory pokrój w grubsze plastry. Rozłóż je na dnie brytfanny i połóż na nich rybę. Zalej marynatą. Dodaj oliwki i posiekaną natką.
Całość wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 220 °C. Podawaj z bagietką lub ziemniakami.Źródło: Na żywo