Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Okoń marynowany"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 224
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 224
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 522
Składniki
Czosnek, dymkę i kolendrę posiekaj i wymieszaj z mieloną papryką, kminem rzymskim, sokiem z cytryny, oliwą i solą. Oczyść ryby. Natnij głęboko ich boki. Posmaruj marynatą, przykryj folią aluminiową i odłóż w chłodne miejsce.
Pomidory pokrój w grube plastry. Rozłóż je na dnie brytfanny. Kiedy ryby przejdą marynatą, połóż je na pomidorach i zalej resztą marynaty. Dodaj oliwki i porwaną pietruszkę. Piecz 25 min w 220°C.
Czas przygotowania: 50 minut. Poziom: średniŹródło: TV14