Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ogórkowy chłodnik z serem pleśniowym"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
Jogurt i kefir wlej do głębokiego naczynia, roztrzep. Wlej sok z cytryny, przypraw szczyptą soli i wstaw na godzinę do lodówki. Ogórki umyj i zetrzyj na tarce, posyp solą i od staw na 20 minut, odcedź.
Dymkę oraz natkę posiekaj, ser pleśniowy pokrusz. Do chłodnika dodaj ogórek oraz dymkę. Przypraw. Każdą porcję posyp natką oraz serem.
<strong>Porcje 8. 35 min. Cena 1,40 zł. Kalorie 390 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie