Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórkowa z koperkiem"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 198
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 166
Składniki
Tuszkę kurczaka podziel na porcje. Mięso opłucz. Włóż do garnka. Zalej ok. 7 szklankami zimnej wody. Doprowadź do wrzenia. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni wywaru. Dołóż przyprawy. Gotuj 45 minut.
Ziemniaki i włoszczyznę (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Dodaj do zupy ok. 15 minut przed końcem gotowania. Ogórki pokrój w plasterki. Włóż je do zupy, gdy warzywa będą już miękkie.
Śmietanę dobrze wymieszaj z mąką. Wlej do zupy. Przypraw ją do smaku. Koperek posiekaj, opłucz. Posyp nim gotową zupę.Źródło: Tina