Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ogórkowa z groszkiem ptysiowym"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2203
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 165
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2203
Składniki
50 min • Porcja 120 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 5–6 porcji
Mięso kurczaka kroję w cienkie paseczki, zalewam 1 i 1/2 litra wody. Dodaję obrane i drobno pokrojone ziemniaki, marchewki, pietruszkę, seler i por. Solę do smaku, gotuję ok. 20 minut.
Ogórki ścieram na tarce o drobnych oczkach. Podduszam je na maśle na patelni (ok. 5 minut). Dodaję do zupy.
Mąkę rozrabiam ze śmietaną i odrobiną wody. Mieszam z zupą i gotuję ją jeszcze 5 minut. Rozlewam na talerze, posypuję groszkiem i natką.
<strong>Kazimiera Płoszaj z Wrocławia</strong>Źródło: Kobieta i życie