Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ogórkowa pasta kanapkowa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Z pieczywa odetnij skórki. Każdą kromkę posmaruj cienką warstwą masła. Serek śmietankowy przełóż do miseczki. Utrzyj z przeciśniętym przez praskę lub obranym i posiekanym czosnkiem.
Ogórek wyszoruj starannie, pozostaw ze skórką. Pokrój w plasterki, a potem każdy plasterek na ćwiartki. Dodaj do serka razem z umytymi, osuszonymi i poszatkowanymi listkami świeżej mięty. Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przekładaj nią po dwie kromki, dociśnij, przekrój na trójkąty.
Czas ok. 15 min; porcja – 230 kcal, cena 1,50 zł.Źródło: Świat kobiety