Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ogórki z twarożkiem i łososiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1029
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1202
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12301
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1029
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1202
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 12301
Składniki
Ogórki myjemy i osuszamy. Kroimy na mniejsze kawałki o jednakowej lub różnej wysokości. Część z nich można dekoracyjnie obrać, zostawiając grubsze paski skórki (jak widać na naszym zdjęciu powyżej), część można zostawić ze skórką.
Długim, wąskim nożem wydrążamy z ogórków miąższ. Twaróg miksujemy ze śmietaną. Umyty koperek drobno siekamy i mieszamy z twarogiem. Farsz doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem. Powinien być pikantny. Za pomocą małej łyżeczki nadziewamy nim ogórki.
Plastry łososia kroimy w paseczki i skrapiamy sokiem z cytryny. Zwijamy w ruloniki i dekorujemy ogórki. Wierzchy posypujemy umytą, posiekaną natką pietruszki lub listkami bazylii.
Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji około 1,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 168 kcal Białko 19 g/Tłuszcz 21 g/Węglowodany 3,4 g.Źródło: Rewia