Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne ogórki małosolne na które przepis dostałam od koleżanki z pracy Polecam!!!!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ogórki myjemy i wkładamy do słoika jaśniejszymi końcówkami do góry, następnie dodajemy 2, 3 ząbki czosnku, koper, chrzan a następnie układamy drugą warstwę ogórków powtarzając kolejność.
w garnku gotujemy około 1,5 l wody dodajemy 2 łyżki soli około 10 ziarenek pieprzu, 2,3 ziela angielskie oraz 2 liście laurowe. Wrzątkiem zalewamy powolutku ogórki i zakręcamy. PO 2 dniach są już gotowe do jedzenia. SMACZNEGO :)