Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
długo duszone mięso rozpływa się w ustach
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 35
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 60
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 943
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 94
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 35
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 60
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 943
Smaczny i zdrowy pomysł na obiad .
Odsłon: 94
Składniki
W dużym garnku rozgrzać oliwę, obsmażyć na niej ogony.
Cebulę i seler pokroić w kostkę a czosnek w plasterki. Marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa dodać do ogonów, smażyć razem kilka minut. Wlać wino, dusić około 20 minut do odparowania.
Gdy wino odparuje, wrzucić do garnka pomidory, posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe. Dusić na bardzo małym ogniu 4-5 godzin, aż mięso będzie odchodziło od kości.W trakcie duszenia, w razie potrzeby, dolewać wodę gdyby sos robił się zbyt gęsty.
Podawać z pajdą domowego chleba, posypane natką pietruszki.