Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ognisty kociołek"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9646
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9646
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Składniki
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>
Mięso myję, kroję w kostkę. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Cebulę i marchew obieram, paprykę oczyszczam. Warzywa grubo siekam. Pomidory tnę na kawałki.
W rondlu rozgrzewam oliwę. Szklę na niej cebulę z czosnkiem. Dodaję mięso oraz jarzynkę. Krótko przesmażam na dużym płomieniu, ciągle mieszając.
Wlewam bulion, gotuję, aż mięso będzie miękkie. W czasie gotowania dokładam pokrojoną paprykę i marchewkę. Przyprawiam do smaku octem winnym, papryką wędzoną oraz słodką. Dodaję musztardę i koncentrat pomidorowy. Całość gotuję jeszcze 10 minut.Źródło: Naj