Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i prosty w przygotowaniu.
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 62
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1816
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 62
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 103
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1816
Składniki
Mięso kroję w cienkie plastry a następnie moczę w szklance mleka około dwie godziny. Dzięki temu schab będzie później mięciutki i soczysty. Pieczarki i cebulę kroję drobno i podsmażam na maśle. Przyprawiam sól oraz pieprz. Po dwóch godzinach moczenia mięsa przyprawiam z każdej strony ,obtaczam w mące i smażę na oleju około 2 minuty. W misce umieszczam zimne już pieczarki (to ważne )i dodaję śmietankę, wodę ,mąkę oraz przyprawy i dokładnie mieszam. Piekarnik nagrzewam na 230 stopni. Do naczynia wykładam mięso oraz zalewam sosem i wszystko razem mieszam. Przykrywam folią i piekę do miękkości mięsa. U mnie to 1h i 15 minut. Jeśli sos jest zbyt gęsty można podlać podczas pieczenia wodą.