Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na inną wersję klasycznego makaronu z serem :)
Garnek, durszlak, drewniana łyżka
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 181
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 277
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 181
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 277
Składniki
Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. Wybierz makaron w stylu świderek, muszelek, wstążek niż rurek czy nitek :) Kiedy makaron jest gotowy, odcedź go, wsyp do garnka, w którym się gotował. Garnek wstaw na kuchenkę na bardzo małą moc - makaron ma się lekko podgrzewać. Dodaj masło, wymieszaj razem oba składniki, aby masło się zaczęło rozpuszczać. Dodaj miód, twarożek, cynamon i wszystko zamieszaj do rozpuszczenia składników. Gotowe! Tipy: - Masła możesz użyć ok. 1/4 kostki, ale możesz dodać pół wg upodobań. - Cynamonu możesz dać płaską łyżkę lub więcej. - Możesz użyć miodu np. z cynamonem lub bez dodatków. Ja czasem dodaję minimalną ilość miodu z czarnym bzem. - Możesz także dodać cukru wg upodobań...zalecam jednak, aby (jeśli już używany cukier) każdy dosładzał sobie indywidualnie na talerzu. Pochwalcie się swoją wersją makaronu z serem :)