Obiad podwójnie szpinakowy

Obiad podwójnie szpinakowy
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Fajne zielone danie. Szybkie w przygotowaniu. Idealne na bezmięsny dzień. Polecam.

Składniki

  • 250 g makaronu ze szpinakiem
  • 250 g pieczarek
  • 5-6 kulek mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • 200 g śmietany 12% lub 18%
  • przyprawy: sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obrać i pokroić. Na patelnię wlać olej. Wrzucić pokrojoną cebulę i chwilę dusić. Dodać pieczarki oraz kulki szpinaku. Nadal dusić całość pod przykryciem kilka minut. Od czasu do czasu mieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę . Wymieszać. Poczekać chwilę aż sos zgęstnieje. Potem dodać odcedzony makaron. Wymieszać i danie gotowe.

Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 06 marca
Ale pysznosci! chetnie bym zjadla!
Docherro 06 marca
Oj szpinaczek który uwielbiam,pychoty:)
Maudie 06 marca
Coś dla mnie:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g makaronu ze szpinakiem
  • 250 g pieczarek
  • 5-6 kulek mrożonego szpinaku
  • 1 cebula
  • 3-4 łyżki oleju rzepakowego
  • 200 g śmietany 12% lub 18%
  • przyprawy: sól, pieprz
Składniki