Obiad na parze w 20 minut

Przepis dnia 2017-08-03
Obiad na parze w 20 minut
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KORAL
Zdrowy, lekki obiad gotowy w 20 minut. Ryba z słodkawym groszkiem, pomidorem i młodymi ziemniakami.

Składniki

  • 4 Polędwiczki z dorsza ( mrożone 500 g )
  • zielony groszek ( mrożony 500 g )
  • młode ziemniaki 1 kg
  • świeży koperek
  • przyprawa do ryb
  • cukier, sól
  • sok z cytryny
  • 4 pomidory

Przygotowanie

  1. Młode ziemniaki oskrobać i opłukać.
    Rybne polędwiczki opłukać zimną wodą, skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą.
    W saganku do gotowania na parze zagotować wodę.
    Na dolną część włożyć młode ziemniaki, na górną ryby i zielony groszek.Groszek posypujemy odrobiną cukru i soli.Dobrze jest od czasu do czasu przemieszać ziemniaki i groszek.
    Gotować 10 minut, ryby przewrócić na drugą stronę i przełożyć naczynie z ziemniakami na górę a z rybą na dół. Gotować jeszcze około 10 minut.
    Gotowe, rybę i ziemniaki posypujemy koperkiem, dodajemy pokrojone pomidory.

Składniki
  • 4 Polędwiczki z dorsza ( mrożone 500 g )
  • zielony groszek ( mrożony 500 g )
  • młode ziemniaki 1 kg
  • świeży koperek
  • przyprawa do ryb
  • cukier, sól
  • sok z cytryny
  • 4 pomidory
Składniki