Nuggetsy

Nuggetsy
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
tanie
Malutkie, mięsne baryłki idealnie pasują do potraw ziemniaczanych.

Składniki

  • 400 g piersi z kurczaka
  • Bułka tarta
  • Olej roślinny
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry
  • Mleko

Przygotowanie

  1. Pokrój piersi kurczaka w pasy średniej grubości. Następnie pasy pokrój tak, aby przypominały kwadraciki. Kurczaka umieść do miski z mlekiem.

  2. Zmieszaj curry, pieprz i sól z bułką tartą . Dla uwydatnienia smaku możesz dodać rozgniecione płatki kukurydziane. Mięso dokładnie obtocz w panierce. Teraz usmaż nuggetsy, aż przybiorą w miarę złocisty kolor.

    SOS
    Jeżeli masz ochotę na sos, możesz zmierzać 4 łyżki ketchupu z 8 łyżkami majonezu, 1.5 łyżki octu winnego , a także przyprawić pieprzem i solą.

Komentarze do przepisu (2)

kstr54 12 sierpnia 2014
Zapowiada sie smakowicie,mysle ,ze moja kaprysna wnusia bedzie usatysfakcjona,haha,
embepe13 12 sierpnia 2014
Jak dziecko wkąsi usmażone piersi kurczaka z tuczarni, do tego sosik z gumą, glutaminianem sodu, koszenilą itp,... Czytaj całość »
Jak dziecko wkąsi usmażone piersi kurczaka z tuczarni, do tego sosik z gumą, glutaminianem sodu, koszenilą itp, satysfakcja gwarantowana. Nie ma to jak jedzonko u babuni ;)
Składniki
  • 400 g piersi z kurczaka
  • Bułka tarta
  • Olej roślinny
  • Sól
  • Pieprz
  • Curry
  • Mleko
Składniki