Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12861
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12861
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 970
Składniki
• Nogi dzika oczyścić, opalić, odciąć raciczki w przegubie i dokładnie umyć. Włoszczyznę obrać, opłukać. • Mięso włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, sól i przyprawy. Zalać wodą, tak aby były przykryte, wlać ocet. Przykryć i gotować na małym ogniu około 2 godzin.
•Ostudzone nogi przekroić wzdłuż na pół, wyjąć kości. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i zeszklić na połowie masła. Ostudzić. Wymieszać z roztrzepanymi jajkami, solą, pieprzem i zielem angielskim. W jajkach z masłem i cebulą maczać każdy kawałek nogi, posypać tartą bułką i układać w brytfannie posmarowanej masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, polać pozostałym masłem i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C. Podawać z sosem musztardowym lub chrzanowym.