Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy lubi na słodko babkę a może tak jakaś zmiana i na ostro?
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1744
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1744
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
1. Mięso mielimy. 2. Wbijamy jajko. 3. Doprawiamy solą oraz papryką.
4. Ziemniaki obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. 5. Cebulę obieramy, kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Okrągłą tortownice wykładamy boczkiem tak żeby paski zwisały.
9. Na dnie układamy mięso.
10. Ziemniaki po ugotowaniu ubijamy tłuczkiem do ziemniaków.
11. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczach. 12. Dodajemy do ziemniaków.
13. Przekładamy pieczarki.
14. Wszystko razem mieszamy. 15. Farsz wykładamy na mięso.
16. Zawijamy paski boczku.
17. Zapiekamy 40 minut w 180 ̊C. 18. Babka gotowa. 19. Smacznego