Nieco dietetyczne zrazy schabowe

Nieco dietetyczne zrazy schabowe
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: coorp
Delikatne, smaczne ale pracowite w wykonaniu i czasochłonne

Składniki

  • schab (albo pierś drobiowa), ile chcesz
  • ser żółty, tyle plastrów ile schabu
  • marchew, 1, góra 2 sztuki
  • por, 1 sztuka
  • olej + przyprawy, na oko
  • śmietana 18%, kilka łyżek
  • chrzan tarty, tyle ile śmietany

Przygotowanie

  1. schab kroimy w kawałki, jak na kotlety, rozbijamy bardzo cienko - "na firankę", ale, żeby nie narobić dziur. Na rozbitym schabie układamy plaster sera, pocięty w cienkie paski (3, 4 sztuki długości plastra sera), 2 podgotowane uprzednio paski marchewki i nakładamy łyżeczkę zmieszanej z chrzanem śmietany 1: Zakładamy boki i zawijamy zraza. Podlewamy naczynie żaroodporne olejem i układamy mięsko.

  2. Inna możliwość, to obtaczać w jajku i ziarnach dyni lub słonecznika i smażyć na patelni.

Komentarze do przepisu (1)

Bardolka 04 marca 2010
Miałam nic nie pisać ale widzę, że autor nie szczędzi innym ostrych komentarzy więc piszę.
Po prostu z... Czytaj całość »
Miałam nic nie pisać ale widzę, że autor nie szczędzi innym ostrych komentarzy więc piszę.
Po prostu z wyglądu bym tego nie zjadła. Naprawdę.
Składniki
  • schab (albo pierś drobiowa), ile chcesz
  • ser żółty, tyle plastrów ile schabu
  • marchew, 1, góra 2 sztuki
  • por, 1 sztuka
  • olej + przyprawy, na oko
  • śmietana 18%, kilka łyżek
  • chrzan tarty, tyle ile śmietany
Składniki