Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśnikowe sushi"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
??Mąkę przesiej przez sito, dolej mleko, dodaj proszek do pieczenia ze szczyptą soli oraz wbij jajka. Masę wy mieszaj i odstaw na pół godziny. Po tym czasie usmaż kilka naleśników.
??Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według wskazówek na opakowaniu (powinien być bardzo miękki, nawet rozgotowany)
Paprykę pokrój w słupki, a bazylię umyj i osusz.
Ostudzone naleśniki po- smaruj kleistym ryżem. Na środku ułóż kawałki papryki i świeże liście bazylii. Po syp farsz solą oraz pieprzem.
Zwiń całość w rulon, po czym pokrój roladę w paski o szerokości ok. 3 cm i na dziej je na wykałaczki.
Danie podawaj z sosem musztardowym.
Czas przygotowania: 50 min Ilość kalorii na 1 porcję: 250 Stopień trudności: średnieŹródło: Telemax