Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśnikowe rulony"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 225
Składniki
Cebulę i marchewki obierz, pokrój w kosteczkę. Mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem i jajkami. Ciasto posól. Odstaw pod przykryciem na 20 minut. Pieczone mięso pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzucić warzywa i mięso, podsmaż. Dodaj pomidory z puszki. Duś 8-10 minut na małym płomieniu.
Sos przypraw solą, pieprzem, chili i cukrem. Na patelni rozgrzewaj po kawałeczku masła. Wylewaj porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki. Rozłóż na nich szynkę oraz przygotowany farsz. Zwiń. Rulony pokrój na duże kawałki.
Ustaw je pionowo w żaroodpornej formie. Posyp startym żółtym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. .
ok. 55 min, 1 porcja zawiera ok. 790 kcal. Ok. 3,70 zł za porcjęŹródło: Tina