Naleśniki ze szpinakiem i serem

Naleśniki ze szpinakiem i serem
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Tosca
Proste danie bezmięsne, smaczne i zdrowe.

Składniki

Przygotowanie

  1. Z jajka, mąki (odkładamy tylko łyzkę do zasmażki), mleka, proszku i szczypty soli smażymy naleśniki na odrobinie oleju, względnie masła.

  2. Z masła i łyżki mąki robimy jasną zasmażkę, na to wrzucamy rozmrożony wcześniej szpinak (ew. zamrożony w kulkach), doprawiamy gałką, solą i pieprzem, gotujemy ok 10 minut by odparował trochę.

  3. W miseczce rozrabiamy twaróg ze śmietaną, solą i pieprzem (można dosmaczyć natką pietruszki, będzie ciekawiej i jeszcze zdrowiej).

  4. Usmażone wcześniej naleśniki smarujemy masa twarogową, następnie szpinakową, zwijamy, układamy na papierze do pieczenia lub w foremce wysmarowanej masłem, posypujemy startym zółtym serem, zapiekamy ok 5-7 minut, aby wszystko się zagrzało, przegryzło a ser się rozpuścił. Smacznego!

Komentarze do przepisu (5)

szynszylka 15 listopada 2012
dokładnie to co lubię
super przepis :)
Nukleon 15 listopada 2012
Bardzo lubię naleśniki ze szpinakiem . Daję ser feta .
Konto usunięte 15 listopada 2012
Bardzo smaczna odmiana nalesnikow....5..:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki