Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne..miałam robić tartę,jednak przegłosowane zostały naleśniki:)
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 825
Klasyczne spaghetti bolognese z dodatkiem aromatycznych ziół i świeżej bazyli...
Odsłon: 64
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 217
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 825
Składniki
Ciasto na naleśniki roztrzepać trzepaczką lub mikserem. Usmażyć placki naleśnikowe ,wyszło mi 10 sztuk. Usmażyć szpinak. Rozmrożony szpinak dać na patelnię,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić 5 min. Po tym czasie dodać mozzarellę oraz zasmażkę zrobioną z łyżki mąki i masła. Doprawić do smaku solą. Nakładać na placki naleśnikowe i zawijać jak krokiety.
Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch dać plasterki sera żółtego. Zapiekać w piekarniku w 200st góra-dół do rozpuszczenia sera.
Smacznego życzę!