Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie do zrobienia, sycące i naprawdę smaczne danie:)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 170
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 26
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 110
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 446
Składniki
Naleśniki: mieszamy mleko z wodą i jajkami roztrzepujemy wszystko rózgą dodajemy sól oraz mąkę i mieszamy na końctłuszczuu dodajemy proszek do pieczenia. Gęstość ciasta według uznania.
Farsz: kurczaka kroimy w nie za dużą kostkę, następnie marnujemy w takich przyprawach jak lubimy. Smażymy na nie wielkiej ilości tłuszczu. W tym samym czasie w osobnym garnku smażymy pokrojona w kostkę cebulę i czosnek dodajemy szpinak. Do tak przygotowanego szpinaku dodajemy usmażonego kurczaka i chwile gotujemy wszystko razem. Na końcu na połowę naleśnika nakładamy farsz i zwijamy w koperty. Można podawać z sosem czosnkowym:)