Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem i fetą"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 18
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Zmiksować ciasta, odstawić na pół godziny. Przygotować sos: posiekaną cebulę i czosnek przysmażyć na łyżce oleju.
Dodać pokrojone pomidory, podsmażyć. Przyprawić ziołami, solą i pieprzem. Gotować na ostrym ogniu 5-6 minut.
Na odrobinie oleju usmażyć naleśniki. Przygotować nadzienie: na łyżce oleju podsmażyć posiekany czosnek, dodać szpinak.
Smażyć 1-2 minuty. Dołożyć pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przyprawić. Farsz rozłożyć na naleśnikach. Zwijać w rulony. Polać gorącym sosem.
Sos pomidorowy warto doprawić na ostro, dodając do niego kilka kropli sosu tabasco lub chili i wędzoną paprykę.Źródło: Twoje Imperium