Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 366
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 415
Składniki
Usmażyłam naleśniki, czyli: mąka, jajko, mleko, ciut oleju. Na patelnie wlałam oliwę i kiedy była gorąca wrzuciłam posiekaną cebulę. Po ok. 3 minutach dodałam mrożony szpinak, sól i dusiłam pod przykryciem, aż szpiank się rozmroził. W międzyczasie na parze ugotowałam brokuła, rozgniotłam do puree i dodałam do szpianku. Na koniec dodałam wyciśnięty czosnek i śmietanę i podusiłam minutkę. Sos: na patelnię włożyłam 3 łyżki masła i kiedy się rozpuściło, wsypałam 3 łyżki mąki i wymieszałam. Nadal mieszając powoli dolewałam mleko. Mleka dodajemy tyle, aż uzyskamy konsystencję sosu. Na koniec dodałam kostkę serka topionego. Na naleśnika nakładałam plasterek sera żółtego, gorący farsz szpinakowo-brokułowy, zwijałam w trójkąt i polałam gorącym sosem.